Får jag klaga?

Hejhej.

Imorse var det en trött tjej som gick upp för att gå till jobbet. Låg vaken i stort sätt hela natten eftersom jag hade feber. Kunde inte somna för att de håller på med t-banearbete eller nåt liknande utanför fönstret.

Kände mig helt slut när jag åkte in. Halsont, huvudvärk och magont på samma gång, och detta innan mitt 10timmarspass ens börjat.

Men den värsta näradödenupplevelsen jag hade var när jag skulle hem från jobbet. Såg bussen på långt håll och började jogga lite. Var ca 400 meter till hållplatsen. Inser att den kommer åka om mig så jag börjar springa så fort jag kunde med väska och påsar mm mm. i händerna. När jag väl kom på bussen kom spykänslorna, andningsnöden och en extrem huvudvärk. Insåg att det kanske var ganska farligt att gå från 0 till 100 när man faktiskt är sjuk. Väl på bussen trodde jag att jag skulle dö. Jag skämtar inte. Började nästan gråta av mitt dumma beslut att springa efter bussen.

Nu sitter jag här. Med rethosta och en kropp som inte hänger med alls.

Det är synd om mig just nu. Jag måste få klaga.


Grabbkväll vs tjejkväll

Hejhej.

Jag är sjuk. Som de flesta som umgås med mig vet har jag vart förkyld VARENDA DAG utan uppehåll i vad jag kan minnas, sen början av 2011. Har ungefär varannan månad fått en "ny" släng av förkylningen då den blir extrem och då jag också får feber, halsont eller andra symptom.

Förra gången jag fick denna nya släng var för ca 2 månader sen. Fick jätteont i hjärtat, hjärtklappning och andningsproblem i nån vecka. Men läkaren kunde inte hitta felet. (Så då är det ju inget)

Men idag fick jag detta igen. Det har gått över för tillfället, så hoppas det inte blir som förra gången. Men det är alltid obehagligt med "hjärtproblem" för då känns det verkligen allvarligt.

Så nu vill jag bara hem och få en läkartid hos en riktig läkare. Inte en ung nyexaminerad som bara kan saker och ting teoretiskt och inte praktiskt.

....................................................................

Det var en liten notis bara, för att ni ska tycka synd om mig.

....................................................................

Iallafall. Jobbade 4 timmar idag. Gött att få grym OBlön för att bara sitta vid datorn. Kom högst 15 kunder på dessa 4 timmar.

Blev bjuden på "grabbkväll" med pokerspel, fotbollstittande och öldrickande hos en jobbkamrat. Lite för långt ifrån Oslo så tänkte inte riktigt dra dit. Plus att min jobbkamrat som jag hatar skulle dit. Men skulle vilja åka dit nån gång. Han bor nämligen på en gård med islandshästar och hästar har man inte fått så mycket av på sistone.

Det blev iallafall en lugn kväll med mycket matlagande och slappande framför Notting Hill istället. En äkta tjejkväll. Passar en sjukling bra.

Ha det bra. Längtar tills jag får träffa er igen


Sweeeets

Ledsen efter dessa dagar. Men har inte riktigt hunnit med att blogga när jag kommit hem 7 varje kväll och dessutom "flyttstädat" ett par kvällar. Meeen, idag blir det ändring på det.

Ännu är snart en arbetsvecka över. Dn har gått väldigt fort och det har inte hänt allt för mycket. Jag lär mig mer och mer och blir mer och mer irriterad på min kollega och lär känna andra mer och mer :)

Mer orkar jag inte berätta så det får räcka.

Har iallafall ett par bilder att visa er idag.

Den första är på några cupcakes som jag och Fanny gjorde för en vecka sen. Då hade vi Sverigebesök i två nätter och vi bjöd på lite välkomstfika när de anlände på tisdagnatten. Satte ihop tre recept som jag tyckte verkade smaskens, och fick ett ganska gott resultat. Har gjort liknande till jobbet i somras och folk blev helt saliga. Cookiedough, nutella och vanilj. Mums. 

Och här ser vi resultatet



Och detta är en liten rolig sak jag stötte på hemifrån jobbet idag. Humor...?





Hoppas allt är bra hemma i Linköping. Kommer snart hem. För att stanna, eller bara för en helg :)


Gutter

Hellu!

Jobb imorgon också, pust. Är himla trött och längtar inte direkt till att stå i skranken och jobba med mitt mobboffer till kollega.

Jobbar på en väldigt mansdominerad yrkesplats där alla är killar utom jag. Vissa är huuur snälla, sjyssta och roliga som helst medan vissa bara är sjukt snuskiga, äckliga och allmänt korkade.

Får faktiskt prata endel engelska vilket konstigt nog går mycket svårare än det brukar. Det jobbar två stycken utländska i verkstan som mer än gärna snackar med mig fastän de får ett svar på svengelska tillbaka. Jag tycker det är skoj iallafall för de är så söta så. Kallar mig för boss för att jag styr och ställer lite. Men är det inte som det borde vara så måste man ju fixa till det? Eller är det för tidigt efter tre dagar?

Jobbet passar mig verkligen, bortsett från bildelen. Jag är alltid glad och älskar att passa upp på kunder och få allting att fungera som det ska. Men ca två tre gånger om dagen blir jag fruktansvärt förbannad, och det är synd om de kunder som är i närheten då (Hoppas jag inte skrämmer bort dom). Blir så himla förbannad när jag blir lämnad själv i disken, med 5 meter kö. Hallå??? Har jobbat här tre dagar. Så kommer mitt mobboffer till kollega, som inte kan någonting om kundservice över huvud taget, skämtar bort alla mina allvarliga frågor, gör så att jag gör fel, skyller ifrån sig och är så himla allmänt oproffsig.

Blir så arg på han varje dag att jag så fort kommer innanför dörren här hemma öser ut mina aggressioner med Fanny som lyssnare. Sen känns det bättre. 

Då kan jag tänka på det positiva. Till exempel alla glada och förstående kunder, alla nöjda kunder, mina andra kollegor, min dagliga ledare som tycker jag lärt mig saker blixtsnabbt. Har faktiskt också fått massor beröm face to face av kunder och tillochmed på telefon. Då blir man glad :)

Nemen hörreni. Detta var en liten lägesrapport utan bilder. Kameran kommer fram snaaart igen.

Hade


50min+10h+20min+60min+30min

Räkna ihop det där och detta är mina dagar framöver :)
50min-vakna och halft död äta frukost och klä på mig
10h-jobb
20min-matrast under tiden
60min-dit- och hemresa
30min-förberedelser kvällen innan

Det känns som om jag är nyss hemkommen från min andra jobbdag. Det gick riktigt bra idag, timmarna flög förbi och jag lärde mig massamassa nytt. Blev dock en heldel fel eftersom jag redan får ta väldigt mycket ansvar, trots att jag knappt kan någonting om mitt nya jobb.

Just det, ni kanske inte visste? Har genom en bekant fått jobb på DEKKMANN, en verkstad/dekkhotel där jag 10 timmar per dag + ett par lördagar ska stå i "butiken" och ta emot kunder. Faktiskt ganska varierande arbete men så mycket som ska läras. Tänk bara att jag har fått deala med spørsmål som: Vad är priset på 4 nya däck och passande fäljar till en Opel?Ehh, jadu. Hehe.

Men så mycket som jag lärt mig om bilar på 2 dagar har jag inte lärt mig på 19 år fast hela min släkt består av mekaniker.

Jag har detta jobb på vikariat i minst en månad. Får se hur det blir efter det. Har ingen lägenhet om en månad så kanske blir att åka hem. Jag vill inte :(

Mvh/ snart en rik tjej

just kiddin

IDAG MORM OCH MORF

IDAG har jag fått ett jobb som passar mig perfekt!

Ett wiktigt grabbjobb

Skriver mer om det senare eller imorgon :)


Kameran framme

hallåååå!

Idag kom jag äntligen ihåg att ta med mig kameran ut till Vigelandsparken där jag vistas minst en halvtimme varje dag. Det blir bara mer och mer ju bättre väder vi får. Och jag kan säga att vi har haft kanonväder hur länge som helst nu. Det har säkert ni där hemma också?

Har tänkt ta med kameran varje dag i två veckor och parken har vart sååå mycket finare än vad den är nu.
Men några löv ligger fortfarande kvar på marken :) 




Upp för trappor


Och ner för trappor



Jag försöker springa i så många backar som möjligt och ungefär varannan dag tar jag mig ork till att göra ett 50tal utfall både uppför och nedför. Det känns dagen efter kan jag säga.








De sista bilderna vart fina för att vara med min kamera. Mysigt att hösten är här och mysigt att fortfarande kunna springa i bara tröja.

Hoppas allt är bra denna lördag. Nu ska jag ner till tvättstugan.

Kram

Gofika





Nu har vi fredagsmys i vår lilla 2a. Eftersom vi har deli 10 meter utanför portdörren sprang vi dit och köpte på oss dyra bakelser. Fick sånt sug efter vissa av dom efter i måndags då jag jobbade och det var ett perfekt tillfälle att smaka just idag. Var tvungen att fira att jag klarade av att springa 50 minuter i sträck idag. Faktiskt första gången jag håller ut så länge här i Oslo, och det var såå skönt.

Så det fick bli en kaka och en oreo bakelse. Den sista var en stor besvikelse.

Fanny och jag kollar förövrigt på nån gala för världens barn. Väntar på Danny och skrattar åt mini programledaren.

Hade bäst

Hej igen

Det är inte så kul att blogga när man inte tar bilder. Glömmer kameran vart jag än går.

Det går fortsatt segt för mig. Har vart på intervju både igår och idag. Vill jättegärna ha gårdagens jobb men det får jag inte veta förrän om en vecka. Idag blev jag erbjuden jobb redan efter 10 minuter in på intervjun, vilket alltid är kul :)

Har dock himla beslutsångest. Tjänar förmodligen mycket mer på detta sista jobbet, det ligger mycket närmre än det andra. Men gårdagens jobb ger mer meriter och är förmodligen roligare. Men som sagt. Hoppas dagens jobb kan stå ut en vecka med svar. Det kan ju bli så att det löser sig själv:)

Ha det så bra. Nu ska jag ut och springa. Det ända roliga jag gör på dagen.

julmusik till det. såklart.

Hade

8e intervjun...

avklarad! Så hoppas vi på detta då :)

Det är förövrigt en väldigt fin dag idag. Vilket det har vart väldigt ofta här i Norge. Nu är det äkta höst och jag älskart. Strålande sol och lite kyligt :) :) :)

Dear Emelie...

Hej. Här har jag inte skrivit på länge. Beror nog på att allt inte är i sin ordning.

För det första. Jag fick deltidsjobb på deli de luca. Detta medförde att jag var tvungen att tacka nej till ett jobb jag hellre hade velat ha eftersom det var under samma tider... trodde jag.

Men på deli de luca, som jag började på igår, (och det var innan igår som jag tackade nej till det andra) där får jag veta att chefen redan beställt kläder, namnskylt, bokat in kurser mm mm. Detta utan att jag ens har börjat och vet att jag trivs.

.............................................................................................................................................................

update: And then I quit my job

Frisk luft och ännu en lördag i chokladbollens tecken

Va, Lördag? Igen?

Mitt sova, äta, dator, träna, sova, äta, dator, träna måste få ett stopp. Man uppfattar inte ens vilken dag det är när man gör samma saker dag ut och dag in. Men idag är det lördag. Vilket iallafall betyder att vi tänker till vad vi vill äta till middag och anstränger oss lite extra. Och så är det okej med lite godis. Fast godiset idag blir chokladbollar. Inte första gången vi gör det kan jag lova.

Men hade jag vart 20. Då hade faktiskt Fanny och jag inte segat framför tv:n med våra chokladbollar ikväll. Nej, då hade det vart andra bullar....

Men så är inte fallet och min sprithylla ligger ännu orörd.

Ska tillsist bara berätta att jag tog en lång härlig promenad förut. Jag bara gick och gick och kollade på människor innan jag tittade in i en mataffär för diverse köp.

Frisk luft. Det har Oslo gott om.

Kram


Deli de luca



Jobb kvällar och helger framöver.
Väntar nu på ett heltidsjobb. Har förhoppningsvis chans på två stycken.
Och garderobsjobbet blev det inget med:( Inte denna månad iallafall.
Hade

Jag skulle ge dig allting du pekar på


Godmorgon! Det är fortfarande tidigt enligt oss, eftersom vi lägger oss sent och vaknar sent. Jag blir så himla less på mitt arbetslösa liv. Hoppas jobben ramlar in snart!

Eller dte är skönt med sovmorgon, men när ingenting längre är bra på tv och internetsidorna inte uppdaterats igen blir det inte så kul längre. Kom på att mitt liv består av några få saker. Jobb, träna, tv, dator, umgås med vännerna och sova. Har säkert glömt nåt. Men iallafall. Just nu har jag inget jobb, ingen tv, ingen dator, Fanny som "enda vän" (skriver så för att hon ändå bara sitter och tittar på rederiet på datorn stora delar av dagen). Vad har jag kvar? Träna. Och det kan jag inte göra förrän efter maten har jag bestämt. Så just nu har jag ett sånt dät tomrum i mitt liv. Får nääästan panik.

Sitter just nu och lyssnar på Kent "utan dina andetag". Får inte nog även om det är mer än två år sen jag fastnade för den låten.

Om ni ville veta kommer Fanny och jag från och med idag inte att bo själva i lägenheten. Vi blir plus 1. Ja ni, ibland händer oförutsägbara ting. Men det blir skojsigt. Om inte annat, full rulle.


Bilden representerar ett vanligt tomrum i min vardag.

6e intervjun

Nyss hemkommen från en intervju. Vill verkligen ha detta jobbet. Ligger bara tio minuter från Majorstuen. Min intervjuare sa att jag gjorde ett mycket gott intryck och att jag skulle platsa, men det kanske inte fanns nåt ledigt jobb. Damn. Får svar på fredag om han kunde fixa fram nåt.

Lite senare skriver jag ett till planerat inlägg. Kika in då :)


Hey there

Hallå hallå! Jag ska egentligen sova nu. Men idag har jag verkligen klistrat mig framför datan.Uppdaterat fb och vart så aktiv så. Bloggat och tittat på serier. Snacka om ambitiöst?

Nerå. Ville bara kika in och berätta att jag precis fick veta att min intervju på Deli de Luca igår blev lyckad!! :) Jag som trodde det var kört med 4 andra äldre och mer erfarna. Men en andra intervju med butikschefen är bokad! Shit

Imorgon kommer ett inlägg jag tänkte skriva nu. Men det blir nog bättre imorgon. Hejhej



(hur smaskig ser inte Fannys och min hemmagjorda pizza ut? Gjord nyss och uppäten nyss

Hörde jag kanelbullens dag?

Ja det gjorde jag. Trodde den var i februari någon gång, men icke.

Vet inte om denna dag gäller när man är utomlands, och i ett land som inte ens har riktiga kanelbullar i vanliga mataffärer. Men vid den dagliga affärvistelsen i vår lilla mataffär precis under lägenheten köpte vi med oss ett par bullar. Eller fyra.



Det var gott. Och mitt linne är fel gul på bilden. Om ni undrade lixom...

5e intervjun avklarad

En 6e väntar i övermorgon :)

Tack, men nej tack


Ni ska veta att jag står inför mitt hittills svåraste val i mitt 19åriga liv. Detta är tillochmed svårare än när jag skulle välja gymnasium. Eller när jag skulle bestämma mig för om jag skulle gå kvar eller byta klass. Jag har stått och velat såhär en hel del förut. Och jag har alltid på nåt vis lyckats göra rätt.

Fast å andra sidan så anpassar man sig nog efter vad man valt att göra. Så jag är inte så orolig över att jag väljer fel just idag. Jag vet att chansen någon gång ska komma tillbaka. Förhoppningsvis nästa år.

Och kommer den inte tillbaka nästa år. Då har jag förmodligen 10 år till att få den chansen.

Eller? Jag har inte bestämt mig 100% än. Men mellan mina val med en vilja på 49.9% (oslo) och 50.1% (sälen) har på något vänster bytt plats.

Varför är det så svårt då? Jo för jag vill jobba i sälen så mycket. Men samtidigt vet jag att det inte är rätt tid för det.

Hade tänkt avsluta det här inlägget för flera meningar sen men kommer på nya saker att säga hela tiden.

Bara några saker till.
Fram tills för en timme sen skulle jag säga ja. Men fick mig en funderare när jag ringde dit och ställde frågor med väldigt tydliga svar.

Jag insåg att jag förstör för alla andra´om jag skulle ångra mig.
Och kanske är jag inte redo för festande 24/7, och att fira jul ensam...


Ångest.

Stress

Hej! Jag kom precis hem från mitt första jobbpass här i Oslo. Fick vara stand in för Lisa i garderoben på den coola nattklubben Emil & Samuel. Har stått i garderoben i 5 timmar och tagit hand om minst 1000 jackor och väskor.

Timmarna flög iväg och jag log och skrattade mest hela tiden. Hon som jag arbetade med sa att det inte vart såhär mycket folk på evigheter. Och det förstår jag. Det var proppfullt framför våran disk hela tiden. Hade inte en enda pustpaus eller drickpaus.

Så nu ska jag sova. Och jag ska sova läääänge. Nattinatt


EMIL & SAMUEL

Here I come!

Snälla T-bana. Döda mig inte

RSS 2.0