Dagens roliga

Var på möte med ett bemanningsföretag som tog kontakt med mig. Fanny hängde med och fick också jobberbjudande. Greit. Något ironiskt att det var på en CocaColafabrik utanför Oslo.

Fatta Fanny och CocaCola. Som att komma till himmelriket.

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAN


Var de tvungna att ringa från Ski Star idag! Var de tvungna att säga att jag har fått världens kanske mest spännande jobb?



4e intervjun

Och så vidare till nästa ställe :)

3e intervjun



             

Trött






Då har man vart i Örebro

På ansällningsintervju för Ski Star.

Tänkte bara nämna lite smått om vad som hänt under dagen. T-banan gick kvart i 7 imorse. Snälla Fanny gick upp för min skull och följde med för att se till att jag kom med tåget:) Som var inställt...

Det var den intervjun tänkte jag, eftersom jag hade en marginal på 30 minuter. Tåget var såklart tillslut när jag väl kom fram, 25 minuter försenat och det var en svettig Emelie som sprang genom stan och upp för trapporna i Örebro slott, för att hinna till kl 1.

Allt gick bra och intervjun gick också bra. Var sjukt nervös men ändå avslappnad och pratade om roliga intressanta saker.






















Tänkte tillslut bara berätta att om jag får jobbet. Så kanske jag inte tackar ja. Jag är sååå kluven. Vet varken ut eller in. Allt jag vill göra måste göras på samma gång. Jättejättesynd.

En sak till. Träffade en tjej från Oslo på bussen imorse. Hon var också från Linköping och skulle till Örebro. Hon bor på Majorstuen där jag bor, hade grön jacka och vita converse och använde likadan hudkräm som jag. Det var ett roligt sammanträffande!

SnisnisniSnipp och Snapp

Tänkte bara visa våran dag som vart i princip som de andra dagarna.

Torsdag 22 sep 2011
9.00 Vakna
11.00 Ut och springa
13.00 Äta
15.00 Ut på stan och söka jobb
18.00 Hem igen
19.00 Spela kort
20.00 Laga mat
21.00 Titta på TV
22.00 Sitta vid datorn
00.00 Sova


Ja. Vi brukar vara ute och söka jobb hela dagarna men idag blev det lite annat.

Om ni är intresserade så har vi tagit tag i en sak som vi tänkt på ett tag. Att ta bort Fannys trasiga säng och möblera om. Snacka om skönt. Nu känns det mer som att man bor här och inte är här tillfälligt. Det var så att sängen stod rakt ut i rummet förut och tog hur mycket plats som helst. Men titta



Bra va?

Tänkte bara visa en till sak.



Snälla Lisa gav bort lite kläder till oss. Det uppskattas. Så nu är jag en mörkblå kavaj rikare.
Det var ju nice.

Ne det har hänt en hel del idag. Men endel vill vi hålla hemligt här borta


Här omkring

Hej där.

Idag har det inte hänt mycket. Fanny och jag skulle dra till Sandvika men våra nyköpta månadskort räckte visst inte ända dit.

Vi chillade lite, handlade lite mat, gick i lite affärer istället och nu senare på kvällskvisten gick vi till Vigelandsparken precis här brevid.

Där skulle jag springa för första gången sen vi kom hit. Så taggad och drog med mig Fanny som bänksittare och moraliskt stöd. Jag kände på parken lite och sprang i kanske tio minuter. Sen fick det räcka. Nu vet jag att jag inte har tappat konditionän än...

Efteråt gick Fanny för att söka ett jobb och jag gick upp i lägenheten. Hon är inte tillbaka än vilket hon borde ha vart.

Här kommer några ointressanta bilder från idag.
1. På Weekday. Spegeln var jättecool, gjorde trappan sne som i ett lusthus. Men det fattade inte kameran. Så det blev ett vanligt suddigt kort.


2. Bevis




Ha de bra där hemma

Svårt

Här igen.

Klockan är 1 och vi har inte gått utanför dörren än. Vi vet inte riktigt vart vi ska och söka jobb. Svårt det där när man har lämnat CV där man tror de behöver och skitit i att lämna CV där man vet att det är fullt. Vart går man då? Ska man åka flera mil för att komma till ett köpcenter där man kanske inte får något napp? Eller hur gör man.

Att söka på internet känns så dumt för man vet att de flesta arbetsgivare inte kollar mejlen. Fan. Och hur blir det om någon av oss får jobb och inte den andra?

Bara några funderingar såhär mitt på onsdagsmorgonen/eftermiddagen.


En köttfärsröra

Hejsan! Här i centrala Oslo har vi det bra. Ingen hemlängtan än, men allt känns så nytt och så läskigt här. Fannys säng är sönder så jag tycker synd om henne. Men jag sover gott med mitt duntäcke och två fluffiga kuddar, vilket är huvudsaken ;)

Idag har vi gått hemifrån och in till stan med diverse omvägar. Det gick förvånansvärt bra och vi hittade till allt. Fast när vi väl kom fram till det vi skulle så fanns det inte där. Typiskt. Men tillslut var vi hos skatteverket där vi ljög om att vi fått jobb.

Och jobbiten går inte så bra än så länge. Vi har dock inte sökt nåt eftersom det var söndag igår och idag blev dagen som den blev. Vi har iallafall handlat dyr mat och lagat god köttfärsås. Duktiga vi.

Nåt roligt som hänt än då? Nja. Fanny och jag är rätt så ensamma. Vi känner ingen här. Därför har vi visst påbörjat en liten tradition vilket är att kolla några avsnitt av Sunes jul på kvällen. Vi försöker också febrilt att få reda på vad vi har för grannar här. Det ända vi vet är att det är flera killar som springer runt utanför. Dock ingen glimt av dem än. Fanny ramlade innan vi hann fram till kikhålet. Haha. Haha



Det är hemskt att hacka lök



Men smaken blev god av den


En blogg utan bilder

En blogg utan bilder är vad ni får stå ut med ett tag. Och en blogg utan någon design.

Vi har iallafall landat i Oslo, Majorstuen. Bodde en natt på Scandic hotell och flyttade in i nya lägenheten idag. Den är väldigt liten och det är knappt att vi får plats. Men det är mysigt just nu.

Vi är fortfarande lite förvirrade över allt som händer men landar nog snart:) Så nu är det dax att laga mat snart! Hejhej




Packat och klart

Nu har jag flera ointressanta saker att berätta :)

Det första är att jag åker till Oslo idag. Mamma och pappa sjutsar vilket är mycket snällt. Packningen är något överdriven och vi har behövt låna en takbox för att allt ska få plats.

Det andra är att min NYA dator, köpt för två veckor sen, kraschade igår så den kan jag inte ta med mig utan den måste tillbaka på lagning. Detta är jag mycket mycket mycket arg över.

Det tredje är att jag var uppe innan kl 7 för att jag har så mycket att fixa innan Fanny kommer. Men jag sitter fortfarande här.

Igår var jag dessutom uppe sent. Var och träffade mina vänner en sista gång och idag när jag vaknade sa min mage att jag är bakis. Men det är jag absolut inte.

Jag är ganska säker på att det är nerverna som spökar. Men detta blir nog hur bra som helst!

Ha det bäst här hemma så får ni gärna kommentera bloggen lite då och då. Kram


Förberedelser

Det gick galant att åka till Ullared igår. Bara två svängar på hela den långa 3timmars resan. Det blev en del. Både nödvändiga och mindre nödvändiga grejer. Fast de mindre nödvändiga sakerna skulle jag behöva så småningom ändå.



Haha, kul att fotfilen hamnade i fokus. Men ny plattång var den saken jag behövde som mest. Dest skadar heller inte att man hittade 7 nya snygga lack, massa smink (som visst ligger kvar i väskan) och en datamus till nya datan.

 


Trevlig men dyr dag blev det. Fanny och jag köpte det mesta till nya hushållet också. Så snacka om att det närmar sig. Snart ska jag ta bilen och möta upp Fanny på IKEA. Det sista ska inhandlas.

Kram

Vägbeskrivning

Det blev en stressig dag igår. Väcktes kl. 8.00 av att jobbet ringde. Så det var bara att ta på sig kläder, ta tåget in och jobba i 6 timmar. Och igår fyllde Elina 19 år också. Massa grattis <3

Idag däremot är jag uppe tidigt! Så tidigt har jag inte vaknat sen jag gick i skolan. Men nu drar jag snart till ULLARED med mina Sofior (Sofie och Sofi) och så Fanny. Herregud, vi flyttar ju snart, Fanny och jag :D

(kan dock hända att vi inte kommer fram. Första gången jag åker långt, och jag och kartor/vägbeskrivningar alltså. Jag hatar att ta snabba beslut i trafiken. Och jag har en känsla av att de andra inte har så stor koll)

Ha en bra dag!

Mys med Panna

Hejsan! Vilken seg dag det har vart idag. Hade sjukt mycket planer. Åka och "fiska", åka till stallet och titta på gulliga ponnisar, kanske gå på bio, träna!, söka jobb, packa...

Men har bara orkat åka en sväng till stallet. Jävla regn.


Igår iallafall var en bra dag. På kvällen kom Panna och var med på familjemiddag, hehe. Det var riktigt mysigt och vi satt sen i soffan och pratade och pratade och pratade (och åt lite godis).




Ja asså. Jag skulle demonstrera att jag gillar Johannas jacka väldigt mycket. Funderar på att köpa en likadan. Men matchningen kunde vart lite bättre just här. Tror inte jag kör på skinnbyxor och skinnjacka samtidigt. Too much såattsäga.


Dumlefluff



Det här är från brorsans kalas igår. Har hittat mina favoritkakor ja.

Min diamant

















Diamanter i mitt rum. Det finns mer, mycket mycket mer.







Something about this place


RSS 2.0